В Северна Корея няма нито един заразен с коронавирус


През месец януари властите в Северна Корея напълно затвориха границите си и поставиха под карантина около 10 000 човека за срок от 40 дни.


Както заявява пред Агенция France-Presse директорът на Националния център за порба с епидемиите, „до днешния ден нито един човек не е заразен от новия коронавирус в нашата страна“.


„Ние предприехме научни и превантивни мерки, такива като преглед и поставяне под карантина на всички пристигнали в нашата страна чужденци, пълна дезинфекция на пристигащите стоки, а също и затваряне на границите и прекратяване на морските и авиационните превози“, – добавя директорът.


След затварянето на границите в страната е създаден специален център за борба с потенциалната епидемия. Властите на КНДР съобщават, че са организирали ефективна система за анализиране на коронавирусната инфекция.


Северна Корея е една от малкото страни на света, в която СЗО не е регистрирала нито един случай на COVID-19.


Въпреки санкциите, ООН е поръчала на Международния детски фонд UNICEF да достави на Северна Корея тестове, маски и дезинфектанти. Миналата седмица тази помощ е пристигнала през Китай в Пхенян. В Unicef твърдят, че помощта е оказана по молба на Министерството на здравеопазването на КНДР. Според информация на Външното министерство на Русия, през февруари Руската федерация е предала на Северна Корея 1500 теста.


Световната здравна организация обещава да отдели почти половин милиард долара за борба с пандемията в КНДР.

7 коментара към “В Северна Корея няма нито един заразен с коронавирус”

    1. Как ште има там няма карантина дезефанти маски. Татои направо ги води за разтрел тои не лекува

      Харесвам

  1. Съжалявам но човека на снимката е ким Йонг и е диктатор на ЮЖНА Кореа
    А не северна
    По това си личи колко са вярни новините ви

    Харесвам

    1. Какъв Ким Йонг бре ? Този е Ким Чен Ун. На Южна корея президента е Муун. И не е диктатор. Оразовай се бре човек !

      Харесвам

  2. Няма и да има тези мерки са в сила цял живот там, има няколко филма в нета – как живеят там вижте ги и ще разберете защо е така. И няма и да има там.

    Харесвам

Вашият коментар