ПОЧТИ ИСТИНСКА ДЪГА В KНИЖАРНИЦА В КИТАЙ


Бързо развиващият се Китай е истински рай за архитекти и дизайнери: публиката се радва на всяка новост, а нарастващото развитие дава място за творчество и нови идеи.

Дизайнерите на WUtopia Lab предложиха да украсят книжарница в провинция Суджоу по доста необичаен начин. Купувачите са свикнали да виждат книжарниците като тихо място, където има строги рафтове, пълни с литературни произведения, а в читалнята нищо не отвлича вниманието от основната професия. Но има с какво да се изненадате в тази книжарница: таванът й е украсен с каскада от решетъчни алуминиеви плочи във всички цветове на дъгата.
Така всяка секция от магазина получава собствено специално цветно настроение. Дизайнерите нарекли необичайната композиция „Rainbow Xanadu“.
Xanadu или Shangdu е името на историческо и важно място за китайците. Това е името на града, който е основан от внука на Чингис хан Кублай хан, давайки началото на китайската империя Юан.
И докато книжарниците в Поднебесната империя провеждат радикални експерименти с дизайна, жителите на Стария свят им завиждат.

Павел Иванов
Region-32

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s