НАЙ-МНОГО ОСКАРИ ИМА…


Наградата на Академията или наградата на Академията за филмово изкуство и наука от създаването си през 1929 г. до днес остава най-престижната награда в света на киното.

Този, който е най-често номинираният за Оскар и получава най-много статуетки, е Уолт Дисни. Вероятно връчването на позлатения „Оскар“ е станало нещо познато за него. Този легендарен аниматор има най-много Оскари в личната си колекция в цялата история на наградата – 26 статуетки. Уолт Дисни получи първия си Оскар за създаването на образа на Мики Маус и поредица от анимационни филми за него.

Смята се, че Мики Маус е нарисуван от самия Уолт Дисни, но това не е така. Мики е нарисуван от главния аниматор в студиото на Дисни, Уб Иверкс, който е известен с това, че е невероятно бърз в рисуването.

Уолт Дисни – създава първите пълнометражни анимационни филми в историята на киното, а в обикновения живот се страхува от мишки.

Интересно е също, че Мики Маус става първият анимационен герой, който получава звезда на Холивудската алея на славата заедно с редица изтъкнати хора.

Павел Иванов
Region-32

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s