НАЙ-НЕОБИЧАЙНИТЕ ФОРМИ НА СЪВРЕМЕННОТО ИЗКУСТВО


Изкуството е нещо, което е предназначено да изненада и развълнува въображението. Модерните му форми понякога са много необичайни, но в същото време не губят своята привлекателност. Да се ​​запознаем с интересни видове модерно изкуство.

Анаморфоза
Това е създаване на изображения, които могат да се видят само от определен ъгъл. Понякога можете да видите картината само през огледало. За първи път подобни произведения са създадени от Леонардо да Винчи.

Карикатура
Това е изображение на герои или известни личности в комична форма. Под формата на карикатура най-често се рисуват портрети.

Фотореализъм
Този вид изкуство се появява през шейсетте години на миналия век. Основателите на фотореализма се опитаха да създадат картина, която напълно повтаря снимка.

Рисуване върху мръсни предмети
Основателят на тази форма на изкуството е Скот Уейд. Той създава своите рисунки върху стъклата на прашни коли. Първоначално художникът рисува с пръсти, но сега използва специални уреди.

Рисуване с биологични течности
За много от вас това може да изглежда странно. Въпреки това, в света има доста голям брой художници, които използват биологични течности в процеса на рисуване. Виниций Кесада използва урината и кръвта на животни, за да създава творбите си.

Рисуване с различни части от тялото
Днес художниците, които използват различни части на тялото в процеса на рисуване, са много популярни. Най-популярният изпълнител е Тим Пач. Той пише своите платна с помощта на пениса си.

Обратно 3-D изобразяване
Същността на този вид изкуство е да превърне триизмерно изображение в двуизмерна картина.

Изкуство от сянка
В този случай произведения на изкуството, най-често изображения, се създават с помощта на играта на светлина и сянка.

Боди арт илюзии
Тази форма на изкуство е сравнително нова. Майсторите на бодипейнтинг рисуват човешки тела така, че да се сливат с околния фон или по някакъв друг начин да мамят окото.

Павел Иванов
Region-32

Вашият коментар