Жители на Ню Йорк настаняват закъсали руснаци в домовете си


Рускоезични жители на Ню Йорк безплатно настаняват руснаци, които не са успели на 3 април да излетят за Москва поради липса на места в самолета на „Аэрофлот“.

„За съжаление, не можем да настаним всички – желаещите са повече, отколкото са местата“. Ние се обърнахме за помощ към нашите съотечественици. И веднага откликнаха четири човека. Някой е готов да приеме един човек, друг – цяло семейство. Някои искат да дадат средства за настаняване на пасажерите в хотели“, – разказва за ТАСС Координационният съвет на организациите на руските съотечественици в САЩ.

По-рано генералното консълство на РФ в Ню Йорк съобщи, че на 3 април за Москва ще могат да излетят онези, които имат закупени билети за 30 март (полетът тогава беше отменен). „Те ще могат да се възползват от правото на приоритетно летене“, – подчертават от дипломатическото предтсавителство.

Същевременно, от 31 март на летище „Шереметиево“ се приемат само по 500 човека на денонощие, които пристигат от чужбина. „Аэрофлот“ са отменили над 60 полета, в т.ч. до САЩ и обратно.

Генералното консулство ще намери подслон за 47 човека, които са останали на местното нюйоркско летище JFK.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s