Великобритания може да оглави възстановяването на световния туризъм


Световният съвет за пътувания и туризъм (WTTC) призова правителството на Обединеното кралство да осигури силно лидерство за спасяване на туристическия сектор след пандемията COVID-19, както и да помогне за възстановяването на милионите работни места, засегнати от кризата.

Повече от 100 основни туристически и световни бизнес лидери от различни индустриални сектори подкрепят този безпрецедентен ход.

Няколко лидери в индустрията се събраха, за да подпишат писмо, адресирано до британския премиер Борис Джонсън и шестимата държавни глави на Г7 (Германия, Канада, Франция, Италия, Япония, Обединеното кралство, САЩ), както и до Австралия, Южна Корея и Испания, които са основните туристически пазари. Писмото съдържа искане за спешни координирани действия. Тъй като ограниченията за пътуване продължават, загубата на работни места в световен мащаб ще продължи да нараства. Ако световните лидери не се обединят, туристическият сектор ще се сблъска с необратими щети.

Глория Гевара, президент и изпълнителен директор на WTTC, заяви, че във време, когато туристическият сектор затихва под нарастващ натиск и глобалната икономика се бори за оцеляване, е важно да разберем кой е отговорен за извеждането на хората от настоящата криза, като поведе света. Задължително е да се запазят работните места и да се осигури бъдещето на много милиони хора по света. Тя отбеляза, че светът е достигнал етап, в който спешно са необходими решителни действия. Всяка държава трябва да защитава собствените си граждани.

Излизането от рамките на политиката и осигуряването на препитание на милиони хора е много важно в този момент. От стюардесите до персонала на хотела, от туристическите агенти до агентите на обаждащите се центрове, от сервитьорите до домакините, това са невъзпетите герои, от които зависи процъфтяващия туристически сектор.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s