В Египет на туристите беше забранено да пътуват извън курортите


Египетските власти забраниха на туристите да пътуват из страната, за да поддържат стабилна ситуация във връзка с коронавирусната епидемия.

От 1 юли Египет възобнови входящия туризъм в провинциите с най-малък брой случаи на новия вирус. Това са курортите на Южен Синай (Шарм ел Шейх, Дахаб и други), западния бряг на Червено море (Хургада, Марса Алам) и Марса Матрух на Средиземно море.

Броят на случаите на коронавирусна инфекция в страната намалява. Така на 5 август Министерството на здравеопазването отчете 123 нови случая. За сравнение през юни, в разгара на епидемията, са регистрирани максимум около 1200-1400 души на ден.

Независимо от това, въпреки положителната статистика, египетските власти решиха да забранят движението на чуждестранни туристи из страната. За колко време се налагат тези ограничения не е известно.

Федерацията на туристическите камари на Египет изпрати предупреждение на туристическите компании и хотели да забранят екскурзиите и други пътувания по суша, море или въздух извън курортните провинции.

Експертите смятат, че подобно затягане на условията за престой на чуждестранни гости в страната може да се дължи на огнището на коронавирус, което вероятно се е случило в Кайро. Популярни екскурзии в тази посока включват пирамидите в Гиза и музея в Кайро, както и круизи по Нил.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s