Ибиса посочи основната причина за краха на туристическата индустрия


Без хиляди купонджии мега клубът Hi Ibiza е просто голям, тих и празен хангар.

Емблематичните нощни клубове на испанския остров Ибиса остават затворени поради пандемията. За да ограничат разпространението на случаи на коронавирус, регионалното правителство на Балеарските острови разрешава само клубове с капацитет от 300 гости или по-малко.

Дискотеките не работят и посетителите на такива заведения трябва да седят на местата си.

Естествено, никой любител на нощните клубове няма да оцени подобна почивка. Известните мега-клубове на острова, които привличат популярни международни диджеи, ще останат затворени този сезон.

Операторите на нощни клубове казват, че дори и без социално дистанциране, необходимостта да се предотврати разпространението на инфекцията прави невъзможни дивите партита. А Ибиса е известна точно с тях.

„Когато крещим, слюнката може да се пръска до два метра. Кой може да запази дистанцията в нощен клуб? “ – коментира Хосе Луис Бенитес, ръководител на Асоциацията за свободното време на Ибиса, която представлява сектора на нощния живот на Балеарския остров.

Туризмът ще бъде силно засегнат от затварянето на клубовете. Собствениците на заведения се примириха със загубата на сезона, защото не искат да поемат рискове. Именно нощните клубове могат да бъдат обвинени за следващото огнище.

„Трябва да бъда отговорен“, заяви Ян Писенем, френски съсобственик на Hi Ibiza, един от най-големите клубове на острова.

Липсата на нощен живот се усеща на целия остров, който отново отвори вратите си за чуждестранни туристи, заедно с останалата част от Испания през юни.

В живописното пристанище на град Ибиса работи само магазинът за сувенири на митичния нощен клуб Pacha.

 

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s