Белгия затяга мерките срещу коронавирус


Съветът за национална сигурност в Белгия, който беше спешно свикан в понеделник, реши да затегне мерките, прилагани поради пандемията от коронавирус.

Според министър-председателя на страната, сега епидемиологичната ситуация е доста тревожна. Затова правителството реши да действа по следния начин. За да се поддържа ситуацията под контрол, карантината се засилва.

Трябва да се избягва повторното въвеждане на общия режим на изолация. Учебната година започва през септември и трябва да бъде безопасна. Ако туристите започнат да идват, епидемиологичната ситуация може да се влоши.

Бяха обявени и промените, които са договорени от специалисти по вирусология, специалисти по инфекциозни болести и политици.

Местните жители се съветват да общуват само в рамките на едно и също семейство. В този случай е възможно да не се спазва социалната дистанция. Съставът на този кръг не трябва да се променя през следващия месец.

Препоръката не включва деца под 12 години.
Масовите събития трябва да бъдат отменени, ако се забележи най-малкият риск.

На събития, които се провеждат в затворени пространства, се допускат 100 души. Когато става въпрос за събития на открито, могат да присъстват около 200 души. Преди това бяха разрешени събития с участието на 2 пъти повече хора.

Пазаруването е разрешено само поединично или в компанията на малолетно дете от същото семейство.

Престоят в магазина не се препоръчва да бъде повече от половин час.

За да се ограничи броят на хората в някои от най-посещаваните места в страната, безплатното пътуване за местните жители във влаковете е преместено за септември.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s