Всички чакат туристи, но Западна Европа не планира пътуване


Докато страни, зависими от приходите от туризъм, продължават да търсят варианти да успокоят чужденците, че е безопасно да почиват при тях, милиони европейци от Западна Европа изобщо не планират да почиват това лято.

Гражданите на Германия, Франция, Испания и Италия предпочитат да не излизат от страните си, показва проучване на телевизионния канал „Евронюз“.

Проучването показва, че най-голям дял на планиращите пътуване в чужбина има при германците, а на другата страна са италианците.

Преди пандемията 32% от анкетираните са казвали, че нямат планове да пътуват. Сега тази група се е увеличила до 56%. Водещата причина при италианци (24%) и испанци (25%) е притеснението да не се заразят с коронавирус в друга държава.

Близо 53% смятат, че не е безопасно да се ходи в Южна Европа, но въпреки това Италия и Испания остават най-привлекателните за лятото. Португалия също е фаворит за 25% от французите и 22% от испанците. В Гърция предпочитат за почиват 16% от италианците, 17% от испанците и всеки десети германец. Хърватия също е предпочитана от италианците (12%) и германците (8%).

Няма промяна в дела на хората, планиращи да пътуват в собствената си страна – приблизително 30%.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s