Гърция отпуска карантината, въпреки увеличения брой на заразените COVID-19


Въпреки скока в новите случаи на коронавирус, Гърция отпуска ограниченията. Туристическите дестинации започнаха да приемат гости. Информацията беше публикувана от Ekathimerini.

Вестникът съобщава, че здравните власти на Гърция са в голяма степен на готовност. Напоследък в страната започна да се увеличава броят на случаите на заразяване с новия вирус. Повечето от тях са свързани с чуждестранните туристи.

На първо място, говорим за туристи, които идват от балканските държави. Първият случай на коронавирус на остров Корфу се появи поради пристигането на сръбски турист. Подобна е ситуацията и на другите острови.

Естествено, това тревожи представителите на местния туристически бизнес. Ако започне да се разпространява информация, че гръцките острови страдат от коронавирус, броят на туристите ще започне да намалява. А това от своя страна ще е катастрофа.

Длъжностните лица проследяват контактите на заразените хора. В случая на туристите от Сърбия, които докараха коронавируса на остров Евбея, властите се опитват да проследят техните контакти, включително да намерят таксиметровия шофьор, който е докарал заразените в болницата.
Гръцката национална организация за обществено здравеопазване съобщи в сряда, че са регистрирани 33 нови случая на коронавирус в страната. От тях 21 са регистрирани сред туристите.

Въпреки факта, че има скок на заболеваемостта, властите на страната са стигнали до заключението, че някои ограничения трябва да бъдат облекчени. Премахнати са ограниченията в баровете и ресторантите за 6 души на 1 маса. Гръцкият министър на здравеопазването казва, че кафенетата и ресторантите трябва да се проверяват по-често. Отбелязва се нарушение на максималното ниво на натоварване.

Психологически и икономически страната се нуждае от туризъм. Не трябва да забравяме обаче, че в Гърция и по света броят на пациентите се увеличава.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s