Москва и Барселона се договориха за взаимна подкрепа в туризма


Москва и Барселона се договорихa да провеждат съвместни изследвания и взаимно рекламиране на градовете като туристически дестинации, каза заместник-кметът на руската столица Наталия Сергунина.

Тя отбеляза, че туристическият консорциум между Барселона и АНО „Проектно бюро за развитие на туризма и гостоприемството в Москва“ сключиха меморандум за разбирателство. В документът се говори за съвместни изследователски дейности, информационна поддръжка, обучение на служители и организиране на събития.

„Опитваме се постоянно да разширяваме кръга на градовете-партньори на Москва – в различни страни и региони на света. Дори през пролетта, в периода на самоизолация, се провеждаха работни срещи и телеконференции с големи градове. На тях се обсъдиха двустранните отношения в областта на туризма. Меморандумът с колегите от Барселона предвижда редовно сътрудничество – обмен на опит и успешни практики, а в бъдеще, когато ситуацията позволи, и съвместни събития“, каза Сергунина.

Тя поясни, че туристопотокът между два мегаполиса традиционно е висок: московчани често посещават столицата на Каталуня, а нейните жители с удоволствие идват в столицата на Русия.

„Одобреният документ включва обмен на опит, съвместно участие в международни конференции, семинари и изложби, насочени към популяризиране на Москва и Барселона като туристически центрове, провеждане на срещи за обсъждане на двустранното сътрудничество и други форми на взаимодействие. Планирано е в близко бъдеще да бъдат сключени меморандуми за разбирателство с редица градове-партньори на Москва “, добави заместник-кметът.

По-рано московският Комитет по туризъм проведе телемост за туроператори от Москва и Барселона. Участниците представиха своите проекти и проведоха над 70 делови онлайн-срещи. Те обсъдиха перспективни стратегии за възстановяване на туристическия пазар, маркетингови инструменти за стимулиране на продажбите, актуални въпроси на туристи и други теми.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s