Как руснаците стигат до Турция през затворените граници


Информация за това как руските туристи могат да стигнат до Турция през Беларус набира популярност в социалната мрежа Facebook. Дори служителите знаят за тази възможност.

Преди време туристите по подобен начин говориха за Египет.

Според изданието TurDom, една от най-обсъжданите информации по тази тема беше мнението на туристка от Санкт Петербург. То предизвика лавина от коментари в социалната мрежа.

По думите на туристката тя пристигнала в Минск от Санкт Петербург с шофьор. Сед това жената заминала за Истанбул. От Истанбул – със самолет до Анталия. Според нея пътят бил доста елементарен. В Турция пускат всички, дори без разрешение за пребиваване.

А хотелите очакват своите гости. Естествено, повечето потребители на социалната мрежа се възхищават на такава решителност на туристката.

Трябва обаче да се вземе предвид, че според закона руснаците имат право да влизат в Беларус, само ако имат гражданство или разрешение за пребиваване.

Можете също така да отидете там на лечение или за изследване.

Заобикаляйки тези условия, човек може да влезе в Беларус само по нелегален начин. Много вестници се чудят защо обществото с ентусиазъм реагира на такава информация. По-спокоен вариант е да се изчака началото на редовни полети.

Според белоруски вестници, туристическите им компании не могат да продават турове на руснаци. Това означава, че входът за чартърен полет е затворен.

Цената на билет за редовен полет е от 17 до 32 хиляди рубли. Поне това са цените за най-близките дати от Turkish Airlines или Pegasus. Да се отлети от Истанбул също няма как да стане.

Трябва да се планира по-нататъшния маршрут до самия курорт.

Вътрешният транспорт в Турция също трябва да се добави към разходите.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s