Ще се отвори ли Турция за руските туристи


Асоциацията на руските туроператори, позовавайки се на експерти от туристическата индустрия, отчита възможните дати на откриване в Европа и Турция за руските туристи.

Туристическият бизнес вече работи в условия на пълна несигурност. Никой не разбира защо е започнала пандемията и колко дълго ще продължат ограниченията. Също така е трудно да разберемa логиката на затварянето на една или друга туристическа дестинация.

Би било много по-просто, ако бяха посочени възможните дати за откриване на чуждестранни дестинации.
Самите експерти и туристи не винаги разбират логиката на изискванията за сигурност. Доста сериозни са и правилата за почивка и във вътрешните курорти.

Експертите подчертават, че ситуацията се усложнява от факта, че международният туризъм се намира във висящо положение. Вътрешният туризъм в тези условия се превръща в един вид спасител. Това е двигателят на развитието на цялата туристическа индустрия.

Египет и Турция пак бяха затворени преди няколко години и в първия етап именно вътрешният туризъм помогна на много компании да оцелеят и да дочакат възстановяването на международните пътувания. Има надежда за възстановяване на пазара, но едва към 2021-ва година.

Що се отнася до руския пазар, възстановяването може да се случи доста по-бързо. За една година може да се излязе от тежката криза.
Външният туризъм ще започне да се възстановява активно не по-рано от началото на следващия летен сезон.

Безспорно туристическата индустрия очаква с нетърпение откриването на Египет, Турция и европейските курорти. Ако до зимата пандемията намалее, тогава традиционните зимни дестинации ще могат да приемат туристи. Поне туроператорите в Русия разчитат на това.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s