Разбра се кое гражданство е най-удобно за пътуване по време на пандемия


По време на коронавирусната пандемия все още има шансове за пътуване. В тази връзка е организирано проучване, което определи най-удобното гражданство за туризма. Проучването е проведено от специалисти на международната агенция Henley & Partners. Актуализираният паспортен индекс се появи във вторник, на 7 юли.

Паспортният индекс е рейтинг на държавите, чиито граждани могат да посещават други държави без пречки. По информация на аналитиците, жителите на Япония все още могат да отидат без виза в 191 страни по света.

Ситуацията не се е променила дори след въвеждането на карантина. Японците получиха право да влизат в Европейския съюз от 1 юли, което означава, че възможностите са се разширили. На данните за рейтинга по никакъв начин не е повлияло разпространението на коронавируас. На практика, обаче, върху придвижването на туристите този момент все пак е оказал влияние.

Американският паспорт временно се е сринал до 26-о място.

На територията на Европейския съюз все още има забрана за влизане за американците, тъй като САЩ имат трудна епидемиологична ситуация.

Руският паспорт не е променил позицията си в класацията нито официално, нито въз основа на ограниченията на ЕС. Този документ заема 50-то място, като 118 безвизови дестинации са отворени за руснаците.

До 15 юли паспортът на Украйна няма достъп до Европейския съюз.

Припомняме, от 1 юли Европа отвори външни граници за пътници от няколко държави. Руснаци, китайци и американци все още не са допускани до Европейския съюз заради неблагоприятната епидемиологична ситуация.

Според медиите премахването на ограниченията за гражданите на 14 държави ще започне в сряда.

 

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s