Tуристите се оплакват от огромни цени в Турция


Туристическият сезон в Турция вече започна. Британските граждани бяха сред първите туристи, посетили средиземноморския бряг.

Както може би се досещате, именно британците започнаха да публикуват първите отзиви за условията в южната ни съседка след пандемията. Всички се надяваха, че Турция ще остане нискобюджетна дестинация. Изглежда, че ситуацията е започнала да се променя и туристите са недоволни от състоянието на нещата.

Британците се оплакват, че цените са нараснали значително в сравнение с миналата година. Почивките в Турция вече не изглеждат толкова приятни и евтини.

Британските вестници съобщават, че чужденците са недоволни от високата цена на нощувките all inclusive. За да покрият загубите, които трябваше да понесат във връзка с пандемията, много собственици на хотели решиха да завишат цените за настаняване. Естествено, развълнуваните британци започнаха да публикуват отрицателни отзиви в социалните мрежи. Местната храна или кафе, струваха евтино. Но днес чаша ободряваща напитка ще струва повече от 12 лева. Над 30 лева ще трябва да плащат за дюнера.

Не толкова удобна и почивката по плажовете на Турция.
В някои хотели няма достатъчно шезлонги и почиващите са принудени на практика да се бият за тях.

За добро място може да се поиска да плати повече от 120 лева. Тази цена включва напитка, храна и място.

Тази информация беше публикувана от британски издания с позоваване на отзиви на чуждестранни туристи.

Турските власти вече са публикували изявление, което обяснява повишаването на цената на почивката. Според тях местните граждани наистина са претърпели сериозни загуби във връзка с пандемията. Следователно такава цена на услугите може да се нарече оправдана.

Успоредно с това турските служители казват, че все още има хотели, в които можете да живеете и да се храните на цени от миналите години.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s