Посетителите на Пловдив ще могат да се насладят на творбите на Николай Ангелов – Гари


На 07.07.2020 г. от 17:00 ч. до 19:00 ч. в галерия Възраждане ще се открие изложба живопис „Център“ на Николай Ангелов – Гари.

В 18:00 ч. в двора на галерията Краси Алексиева ще приветства гостите, ще представи автора и изложбата, която ще продължи до 28.07.2020 г.

„Новата изложба на Гари е много разнообразна и като рисувателни техники и като образност и размери. Този път чувството за хумор на художника преобладава и много от образите стоят шаржово. Лекотата на Гари да стилизира, социализира е впечатляваща и това, че отвреме навреме се подсмихва под мустак в картините, придава една лежерност и фриволност, даже определена лека еротичност в платната.

Свежи картини, създаващи едно ведро и усмихнато отражение върху лицата на зрителите.“

Краси Алексиева, 2020 г.

А ето какво казва и самият автор за изложбата си:

„Сътворени и отделени от Центъра, ние тръгваме около Него през земния си преход, за да се върнем там отново. Най-бързият и верен път е Любовта. Тя е тази, която ни определя като хора. Тя е смисълът на нашето пътуване; силата, чрез която вървим напред.

Всичко в заобикалящия ни свят е като знак, отрицателен или положителен; компас, водещ ни към Центъра, от който произхождаме и който ни привлича отново при себе си. Пътеводните знаци – хора, предмети, животни, спомени, мечти и чувства, са това, което ни напомня постоянно за Центъра на всичко и те ни показват верния път към Него. От нас се иска да съумеем да разчетем тези знаци и да изпълним живота си с Любов.

Всяко действие, жест, дума,изпълнено с Любов е добро и е от Бог, защото Бог е Любов.

Той е ЦЕНТЪРЪТ!“

Биография:

Николай Ангелов – Гари е роден през 1978 г. През 2003 г. завършва ВТУ “ Св.Св.Кирил и Методий” , Велико Търново. Член на Дружеството на бургаските художници. От 2012 г. е член на Б.И.С. – „Българско иконографско сдружение“. Има осъществени 16 самостоятелни изложби и множество участия в общи такива.

Награди:

2017 г. Награда „Руси Стоянов“ за млад художник- гр. Бургас.

2015 г. Голямата награда „Златният Езоп“ на ХХІІ Международно биенале на хумора и сатирата, гр. Габрово.

2014 г. Награда на СБХ за млад автор на биенале „Бургас и морето“-гр.Бургас.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s