Орбан се страхува от коронавируса – в Унгария туристи няма да има


Унгарските служители решиха да не обръщат внимание на препоръките на Европейския съюз по отношение на отварянето на границите за трети страни. Ситуацията с коронавируса засега остава напрегната. Затова приемът на туристи от държави, които не са част от блока, ще преминава по различна процедура.

Според премиера на страната Унгария засега не може да изпълни искането на Европейския съюз и да започне да приема туристи от други страни, които не са членки на Европейския съюз.
Изключение в тази ситуация ще бъде само Сърбия.

Според премиера, здравните интереси на унгарския народ трябва да са на първо място. Будапеща скоро ще възстанови хуманитарния коридор. Той може да се използва от туристи, които използват страната само за преминаване.
През май Унгария отвори границите със Сърбия, тъй като там живеят огромен брой етнически унгарци. Във вторник се появи информация, че Европейският съюз е съставил списък на държавите, които могат да преминат границите на блока след 1 юли. В този списък има държави, които унгарското правителство счита за безопасни. Особено внимание се обръща на Китай. Тази страна успя да влезе в списъка на безопасните, само поради взаимността на приемането на европейците в тяхната страна.

Унгария основава позицията си на официалното комюнике на Съвета на ЕС със списък на страните, чиито жители могат да преминат границата на Европейския съюз. Това обаче не е официален правен документ. Страната не трябва да се придържа към тази препоръка.

Австрия каза в навечерието, че като цяло ще изслуша препоръките на Европейския съюз. Въпреки това границите остават затворени за Черна гора и Сърбия.

Всички държави все още не са обявили своите решения относно премахването на граничните ограничения.

Припомняме, списъкът на безопасните страни ще се преглежда на всеки 2 седмици.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s