Черна гора чака руснаците


Както знаете, засега руските туристи не могат да планират почивка в Черна гора. Местните туроператори обаче активно се подготвят да приемат пътници. Кафенета, ресторанти, хотели в Тиват вече започнаха да работят. Отстъпките за настаняване са напълно приемливи – до 50%.

Черна гора като цяло и в частност Тиват се справиха добре с карантината. Животът в страната започна да се връща към нормалния ритъм.

Само 3 случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в самия Тиват. Държавните власти и общините реагираха доста бързо на текущата ситуация. Ето защо първият случай в Черна гора се появи много по-късно, отколкото в други европейски страни. Известно време Черна гора беше в списъка на страните, в които няма нито един случай на зараза. Отворените граници станаха причината да се появи коронавирус и в тази държава.

От 1 юни туристическият поток към страната се възобнови. Засега Черна гора може да бъде посещавана само от жители на съседни държави, но броят на пристигналите туристи остава много малък.

Що се отнася до Тиват, градът отдавна приема туристи. За съжаление, не е възможно да се достигне предишното равнище на доходност поради настоящите ограничения за приемане на туристи от определени страни.

Част от новата политика на черногорските служители беше решението за възобновяване на туристическите чартърни полети. На борда на самолетите и яхтите, пристигащи в Черна гора, бяха премахнати ограниченията за броя на туристите. От 18 май работят плажовете, кафенетата, баровете и ресторантите в Черна гора.

Необходимо е да се спазват всички мерки за сигурност. Тези протоколи са известни на почти всеки турист. Всички видове настаняване в Тиват са възстановени. Туристите обръщат внимание и на сектора за частно настаняване. Отстъпките достигат 50%. Няма специални ограничения за туристите в града и страната като цяло.

 

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s