Гръцките хотелиери призовават за мерки за ликвидност, за да „оцелеят“


Гръцките хотелиери призовават правителството да предприеме мерки за ликвидност, за да може да продължат да ръководят бизнеса си.
Страната отново се отвори за туристи в сряда, като всеки един от два хотела в Гърция остана затворен. Собствениците на хотели, експлоатиращи своите обекти, разчитат на резервации в последния момент, особено този месец и през август.

Президентът на Гръцката федерация на хотелиерите Григорис Тасиос заяви, че средният капацитет на страната вероятно ще достигне 20%, което подчертава значението на осигуряването на ликвидност.

„Тези трудни времена изискват спокойствие и търпение. Намираме се в последните етапи на повторното откриване на нашия бизнес. Ние сме в състезание и колкото по-рано осигурим нужната ликвидност, толкова повече хотели ще се отворят през юли “, каза Тациос, говорейки по Alpha TV.

Той добави още, че федерацията на хотелиерите приветства решението на министъра на труда Янис Вруцис да ускори процеса на плащане за хотели, приемащи социални туристи, подкрепяни от държавата, и го нарече „позитивно събитие“.

Представяйки гръцката хотелска камара, нейният вицепрезидент Кристина Тетради също прецени, че тази година капацитетът на гръцките хотели няма да надвиши 30% в най-добрия случай.

Тя подчерта, че Великобритания е водещ пазар за Гърция, особено за Йонийските острови и че отварянето на хотели изисква ликвидност. Според заинтересованите страни в туризма, Гърция в момента е отворена за туризъм с половината от своите хотели. Показателно е, че на Обединеното кралство се падат 70% от всички туристи на остров Закинтос, посочи тя.

„Ние в никакъв случай не говорим за печалба, а за оцеляване “, каза Тетради, като се позова на необходимостта от мерки за ликвидност.

Междувременно, Гърция продължава да държи едно от най-високите места по търсене на пътувания и полети в Европа.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s