Маймуните на Тайланд побесняха – няма туристи


Липсата на туристи в Тайланд предизвиква агресия сред маймуните. Животните са свикнали да получават храна от ръцете на туристите. Но сега гостите ги няма.
Жителите на Лопбури (център на едноименната провинция, която се намира на 150 км от Банкок) са изправени пред сериозни неудобства. Между другото, за всички хора маймуните основен разпознаваем „атрибут“ на града. Докато имаше много туристи, имаше и достатъчно храна. Но с всеки месец липса на туристи, животните стават все по-агресивни.

Цели банди от маймуни денонощно обикалят улиците. Животните нападат местното население. Древният тайландски град преди е бил известен с голяма популация от маймуни, на които туристите обръщали внимание.

В момента тайландското правителство провежда кампания за стерилизация на маймуни. Те се опитват да контролират популацията, тъй като липсата на безплатни банани прави животните агресивни. Местните жители излязоха с инициатива да преселят „символа“ на своя град в специално обозначени райони. Как това ще се отрази на туризма все още не е известно.

Маймуните обикновено се радват на постоянно предлагане на банани от страна на туристите, чийто брой намаля на фона на пандемията от коронавирус. Според изданието Guardian хората се страхуват да се разхождат.

Местната жителка Кулджира Техаваттанавана споделя: „Ние живеем в клетка, а маймуните живеят навън.“ Туристите идваха да видят маймуните. „Маймунската гора“ също е посещавана местна забележителност на Бали.

Въпросът е в това, няма ли да навреди този процес на туризма в дългосрочен план. COVID-19 ще приключи и туристите ще се върнат в провинцията. Естествено, символът на града все още ще бъде интересен.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s