В Гърция цените на хотелите паднаха – туристите са малко


Туристическите предприемачи казват, че са много разочаровани от ситуацията това лято, тъй като количеството резервации е изключително ниско.

Според експерти в Гърция, въпреки по-достъпните цени в сравнение с предишните години, туристическият трафик е изключително нисък. Общата картина в бранша е ниска запълняемост на хотелите и минимални резервации за август.
„Имаме 15% от попълването на миналата година, цифрите са разочароващи“, оплаква се Костас Бизас, собственик на туристическо жилище за настаняване на остров Парос.

Загрижеността за спада на оборотите в туризма и ресторантьорството подтикна правителството да предприеме нови мерки за подкрепа. Това беше обяснено и от премиера Кириакос Мицотакис в речта му на 28-ата Генерална асамблея на Гръцката асоциация за туристически бизнес (SETE). Премиерът отбеляза, че държавата ще продължи да подкрепя туристическата индустрия, като каза, че ако е необходимо, ще бъдат предприети допълнителни мерки: „Все още имаме резерви и, ако е необходимо, можем да ги използваме. Трябва да се види, дали е необходима допълнителна поддръжка за производствените сили. Вярвам, че до края на юли ще решим този въпрос “, каза той.

От своя страна президентът на туристическите компании г-н Ретцос е уверен, че „гръцкият туризъм ще победи кризата“. Добавяйки, обаче, че никой няма илюзии за тази година. Ето защо, както беше особено подчертано, 2021 г. ще бъде успешна година, крайъгълен камък за гръцкия туризъм. В същото време той се надява на възможно намаление на ДДС за настаняване.

На островите има много туристически компании, които дават жилища под наем, които ще продължат да са затворени до 15 юли. Намалението на търсенето доведе до по-ниски цени на жилищата.
В Хиос цените паднаха с 30%, като цената за двойна стая е само 40 евро.
На Парос собствениците вече са свалили цените за двойните стаи през август до 65 евро, докато в Кефалония цената на двойна стая достига 60 евро.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s