Disneyland в Токио отвори след четири месеца престой


Разположеният близо до японската столица Disneyland и прилежащия към него тематичен парк DisneySea, отвори в сряда след почти четири месеца престой, причинен от ситуацията с новия коронавирус.

В същото време, поради продължаващата заплаха от разпространението на коронавирус, администрацията на парковете реши да ограничи броя на посетителите – можете да стигнете до там само като закупите билет с предварително определена дата. Работното време на увеселителните паркове също е намалено, все още не е планирано възобновяването на масови събития на техните територии, като паради и тържествени шествия. На входа на всички посетители се измерва температурата, а самите гости се молят да спазват социална дистанция и да използват лични предпазни средства.

Disneyland и DisneySea затвориха на 29 февруари. Първоначално те трябваше да бъдат открити на 20 април, но управляващата компания стигна до извода, че ситуацията с коронавируса в страната не се подобрява. Развлекателните паркове са разположени в предградията на Токио на площ от над 118 хектара; повече от 30 милиона души ги посещават годишно.

Според последните данни общият брой на заразените в Япония , включително пътниците и екипажа на круизния кораб „Diamond Princess“, достигна 19 481. Броят на жертвите е 985. Общо около 17 200 човека са се възстановили. 43 пациенти остават в тежко състояние в отделения за интензивно лечение.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s