ЕС ще актуализира списъка на отворените страни на всеки две седмици


Списъкът на трети страни, с които външните граници на ЕС могат да бъдат отворени от 1 юли, трябва да бъде преразглеждан на всеки две седмици и държавите могат да бъдат добавяни или изтривани там, в зависимост от епидемичната ситуация, се казва в изявление на Съвета на ЕС.

Съветът на ЕС прие във вторник препоръка за постепенното отваряне на външните граници. От 1 юли списъкът на държавите, с които се препоръчва отваряне на граници, включва Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Черна гора, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Сърбия, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Китай (въз основа на принципа на реципрочност).

„Този ​​списък на трети страни следва да бъде преразглеждан на всеки две седмици и може да бъде актуализиран от Съвета, при необходимост, след консултации с Комисията и съответните институции и служби на ЕС“, се казва в изявлението.

„Ограниченията за пътуване могат да бъдат премахнати изцяло или частично за конкретна трета страна, която вече е в списъка, в съответствие с промените в условията, основани на оценката на епидемичната ситуация“, добави ЕС.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s