Нова видео услуга за туризма и пътуванията в Русия


В навечерието на Деня на Русия интегриран екип от професионални туристически журналисти, работещи по различни федерални телевизионни канали и присъединяващи се към творчески екип преди няколко години, стартира онлайн видеоресурс за туризма и пътуванията в Русия .

Проектът се нарича „Видеострана.РФ“: https://видеострана.рф

„Крайната цел на нашия проект“, разказва телевизионният продуцент Дмитрий Дмитренко, „е да цифровизираме туристическия потенциал на руските региони във видеосъдържание и да го поставим в дланта си (в смартфон) не само на сънародници, но и също на англоговорящите жители на планетата (безплатно). Тук си струва да се обясни, че засега ресурсът има домейн на кирилица „Видеострана.РФ“ и на началния етап той е предназначен изключително за руската публика.

Но след навлизането на технологиите в рускоезичната публика, ние възнамеряваме да се заемем с преводната международна версия на сайта, за който имаме домейн на английски език.“

За сезона „лято-есен“ на 2020 г. „Видеострана.РФ“ планира да издаде пътеводители за петте региона на Русия, заснети миналата година. Е, а първият брой беше видео-пътеводител за слънчева Бурятия! Ето го: http: //videoostrana.rf/category/dalnevostochnyj-fo/buryatiya/

Засега в него има истории за столицата на региона – град Улан-Уде и няколко района на републиката. С течение на времето съществуващото съдържание ще бъде допълнено от нови видео-епизоди.

Прави впечатление, че страницата на всеки регион е оборудвана с допълнително собствено „Меню“, в което има четири секции. Така например разделът „Хотели и ресторанти“ говори сам за себе си. Той съдържа видео истории за местните обекти в индустрията на гостоприемството и ресторантьорството.

В раздел „Забележка“ са поставени анимирани видеоклипове, които разкриват значението на националните символи на републиката. „Любопитно“ – преразказва местни легенди, предания и туристически истории, а „От приятели“ включва публикуване на видеоклипове, изпратени от регионални видеографи.

„В широк смисъл основната задача на ресурса „Видеострана.РФ“ е да популяризира пътуванията в Русия и нейния туристически потенциал, казва продуцентът, да запознае потенциалния турист с възможностите за отдих на един или друг регион. Да улесним хората да направят свой собствен избор в търсене на място за предстоящата си ваканция.Това е в широкия смисъл … А в тясно професионален -предоставяме на руската вътрешна туристическа индустрия инструмент за маркетинг на териториите. Ние подпомагаме създаването и промоцията на туристически брандове в руските региони. Ние насърчаваме в медийното пространство не само тяхната туристическа привлекателност, но и инвестиционния потенциал, свързан с нея. “

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s