Тайланд планира да стане глобален център за медицински туризъм до 2024 г.


Тайланд си е поставил за цел да стане глобален здравен и уелнес център до 2024 г. с цел да привлече външни туристи в кралството, както и 1 милион тайландци от чужбина. Това заявиха в туристическия отдел на страната.

Според управителя на агенцията Ютасак Супасорн, тъй като пандемията повишава осведомеността за здравеопазването и увеличава търсенето на превантивни и регенеративни лекарства, агенцията има възможност да реализира инициативата, благодарение на силната репутация на страната в предоставянето на медицински услуги. Преди избухването на пандемията кралството вече имаше солиден дял от пазара на уелнес-услуги. 3,2 милиона чужденци посетиха Тайланд през 2018 година с цел получаване на медицински услуги, които донесоха на икономиката около 45 милиарда бата (1,45 милиарда долара), пише вестник Bangkok Post.

За да постигне новата цел в рамките на пет години, агенцията ще разшири целевия пазар до приблизително 1 милион тайландци, живеещи в чужбина, които са срещнали трудности при получаването на достъп до медицински услуги в други страни.

Сируда Ванапиньосак, ръководител на агенцията за Европа, Африка, Близкия Изток и Америка, каза, че планът ще се състои от пет части. Първият е предоставянето на телемедицина на тайландците в чужбина в партньорство с платформата за онлайн услуги на д-р А до Я и консулските служби. Подчертава се, че онлайн услугите са по-евтини от посещението на лекари в чужди страни. В допълнение, това ще осигури на тайландците по-добро здраве и ще им каже за допълнителни услуги у дома, които могат да използват при завръщане.

Второто е да се привлекат хотели, които се интересуват от туристи от цял ​​свят. Офисът ще насърчава хотели в Тайланд, така че те да развиват медицински услуги в заведенията, като работят с акредитирани болници, за да осигурят определени видове медицински процедури, които не могат да се извършват в болници, като общи прегледи, озонова терапия, укрепване на имунитета или хелатотерапия. „Хотелите могат да бъдат друг канал за комуникация и разпространение на информация за здравните услуги в Тайланд“, каза Ванапиньосак. „Те могат да си сътрудничат с болнични партньори, за да предоставят предварителни консултации преди гостите да пътуват до Тайланд за медицински услуги.“

Друга кампания има за цел да достигне до широк пазар чрез създаване на онлайн платформа за доставчици на здравни услуги в Тайланд, както и медицински агенти или посредници в чужбина. Четвъртата инициатива е за разширяване на междуправителствените партньорства с голям брой държави, насочени към правителствените служители с държавно осигуряване. Петата кампания има за цел да достигне до медиите чрез 29 агенции, работещи в целия свят.

Специалистите са уверени, че след пандемията търсенето на уелнес процедури ще се увеличи. Според тях това е ключов сегмент за развитието на туризма на остров Самуи, наред с традиционните развлечения и обикновен туризъм. Около 10% от 600 хотела на острова са ориентирани върху медицинския туризъм. Все повече играчи ще навлизат на този пазар, за да получат нови източници за доходи, смятат експертите.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s