България стартира летния сезон 2020


Министърът на туризма на България Николина Ангелкова посрещна днес първата туристическа група от Европа след карантината: около 190 туристи от Холандия и Белгия пристигнаха на летището на Бургас. Те бяха приети като ВИП гости, с букети от рози и подаръци. Европейците ще отседнат в „Слънчев бряг“ и в други съседни курорти.
Николина Ангелкова отбеляза, че надеждата за спасението на летния сезон внушава решение, взето на заседание на 25 юни от депутати на българското Народно събрание.

Променят се условията за туроператорите да получават субсидии за чартъри с чуждестранни туристи: сега туроператорите, които използват чартъри на чуждестранни, а не само на български авиокомпании, и без доказателства за липса на интерес от страна на българските превозвачи, вече могат да получат 35 евро на място.

Около 85% от чуждестранните туристи пристигат с чартърни полети до България. През юни 98% от тях бяха отменени. Поради липсата на чуждестранни туристи в началото на лятото над 70% от хотелите в най-големия курорт на юг – „Слънчев бряг”, останаха затворени.

Според министъра влизането в България за граждани на Русия и други страни ще се отвори с подобряването на епидемичната ситуация.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s