Преди да полетят за Египет, туристите ще попълнят „Декларация на пътешественика“


Министерството на туризма и антиките на Египет съобщи, че туристите ще бъдат задължени да попълнят така наречената „Декларация на пътешественика“, преди да отлетят за Египет.
В нея те трябва да посочат къде са били две седмици преди пътуването до Египет, да потвърдят, че през последните 14 дни не са имали симптоми на коронавирус и не са контактували с пациенти. Освен това туристите трябва да обещаят, че в случай на симптоми незабавно ще информират хотела или медицинския персонал.

Този формуляр ще бъде представен на туристите на летищата – при заминаване и при пристигане. За да влязат в Египет, те ще се нуждаят от застраховка, която покрива възможното лечение на коронавирус.

Туристите, пристигащи от страни, признати от СЗО за опасни по отношение на коронавирус, трябва да бъдат представени с резултат от тест, направен максимум 48 часа преди пътуването.

Припомняме, че Египет ще отвори за чуждестранни туристи от 1 юли. Гостите на страната ще могат да посетят само три дестинации: Южен Синай, курортите на Червено море и Мерса Матрух.

 

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s