135 милиона души гладуват в 55 държави


Международното партньорство между Организацията на обединените нации, правителствените и неправителствените агенции, работещи за справяне с причините за силния глад, публикува своя годишен доклад за глобална криза в областта на храните, в който 13 милиона души в 55 държави и територии страдат от остър глад до края на 2019 г. Организацията на храните и земеделието на ООН.

В доклада се казва, че в тези 55 кризисни страни 75 милиона деца са слабо развити поради недохранване, а 17 милиона страдат от значителна загуба на тегло.

През 2019 г. 183 милиона души бяха класифицирани като изтощени и застрашени от изпадане в криза. От 135 милиона души с остър глад приблизително 73 милиона живеят в Африка, 43 милиона в Близкия Изток и Азия и 18,5 милиона в Латинска Америка и Карибите.

Основните причини за глада са конфликтите, които са причинили 77 милиона души да страдат от остра несигурност при снабдяването с храна, 34 милиона души гладуват заради лошото време, а 24 милиона страдат от икономически проблеми.

Подготви: Reion-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s