Георги Гергов: „Мандатът на госпожа Нинова като лидер на БСП приключва на 7 май“


Попитан как Корнелия Нинова управлява БСП по време на извънредното положение, областният лидер на социалистите в Пловдив отсече: „Както си иска я управлява. Добре е, че свършва скоро. Не искам да споделям по медиите, чакам Националния съвет, за да кажа моето мнение.“

Смятам, че всичко се направи точно навреме и трябва да поздравим правителството за мерките, които взе, заяви пред bTV бизнесменът и областен лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов.

„В този момент и политиката, и бизнесът и целият народ трябва да бъдем обединени и солидарни и да направим всичко възможно да излезем от ситуацията. Смятам, че бизнесът добре разчита думите на министър Владислав Горанов за икономическите мерки“, коментира той.

На въпроса на Антон Хекимян относно критиките, че управляващите предлагат на бизнеса и физическите лица кредити, които трябва да се връщат, Гергов заяви:
„Мерките са според джоба. В едно домакинство, в една фирма и в държавата се прави това, което е възможно. А премиерът Бойко Борисов и министърът на финнасите Владислав Горанов многократно го обясниха. Трябва да се мери според аршина. На някои не е изгодно, защото искат да минат по перваза.“

Георги Гергов посочи, че няма да се възползва от мерките на държавата, които се предлагат за справяне с кризата от коронавируса.
„Още преди един месец съм изтеглил кредит от 21 млн.лв., заложих си имотите си. Отделих 1 млн.лв. за лабораторията в Пловдив и останалите дарения, които направих на Националния оперативен щаб. Останалите 20 млн.лв. ще ми помогнат за излизането от кризата. 1500 семейства чакат да си получат заплатите. Няма и да съкращавам служители. Хората имат платена отпуска, ще използват неплатена до 13 май, тогава ще се започва работа.“
Бизнесменът дари 300 000 лв., за да бъде направена и оборудвана лабораторията в УМБАЛ „Свети Георги“, в която вече се извършват изследвания за коронавирус. Попитан защо е решил да дари пари, Гергов коментира, че това е решение на семейството му.

„Всички трябва да бъдем солидарни и отговорни. Не съм го направил някой да ми каже „Браво!“ или „Мерси“. Аз давам пример.“, коментира още бизнесменът.

Помолен да коментира думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, че управляващите нямат план за излизане от кризата и че Борисов се е подиграл с хората като не е отишъл в парламента да даде отговори на въпросите на хората.

„Извънредното положение го гласуваха всички в парламента и трябва да се съобразяваме с това. Няма как в този момент да се събират там 240 души за нещо, което премиерът и целият му екип всекидневно и напоително по час и половина – два обясняват с подробности. Няма нужда от реклама или от това 10-минутно удоволствие. Ние САЩ ли сме? Или Германия, или Русия? Коя държава сме? Че да мислим, че да издържаме много. Всички трябва да се организираме така, че ако следващият месец се премахне карантината, да започнем отново да работим. Зимният сезон не беше изтърван от туризма. Надявам се, че и през лятото ще стане така, че много българи ще отидат на нашето море, няма да има голям наплив за Гърция или за другите държави, каза той.

На въпрос за ситуацията в БСП и предстоящия избор на нов лидер, Гергов заяви: „Мандатът на госпожа Нинова като лидер на БСП приключва на 7 май, след 15 дни. Ще изчакаме да мине 13 май, ако има възможност ще свикаме Националния съвет и ще решаваме какво да правим. Ще избираме председател, както е по устав, обясни още той.

Нашата партия не е лидерска партия, както искат някои да ни се втълпи. Има много такива решения. Миналата година, например, изкарахме депутатите от парламента три месеца. Сега атакуваме, но защо, попита Георги Гергов.

Попитан как Корнелия Нинова управлява БСП по време на извънредното положение, областният лидер на социалистите в Пловдив отсече: „Както си иска я управлява. Добре е, че свършва скоро. Не искам да споделям по медиите, чакам Националния съвет, за да кажа моето мнение. Ние в този момент не сме адекватни с обстановката и търсим личен дивидент, което не бива.“

Подготви: Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s