Руските лекари са подготвили болница в Ниш за прием на пациенти


Руският военномедицински персонал обработи и подготви за прием на пациенти военната болница в сръбския град Ниш за един ден. Това заяви министърът на отбраната на Република Сърбия Александър Вулин.

„Руските военнослужещи работят седем дни в седмицата, те наистина работят без почивка. Вчера например дезинфекцираха 13 различни съоръжения в Белград. Днес напълно обработиха болницата в град Ниш и я подготвиха за приемане на пациенти. Това е огромна помощ от Русия“, каза министърът.

Според него военната болница в Ниш е отворена както за военни, така и за цивилни. „В извънредно положение тази болница е снабдена с всичко необходимо, както персонал, така и оборудване, и може да предостави на гражданите всички необходими услуги“, каза той.

Според руското министерство на отбраната руска група специалисти от радиационни, химически и биологични сили за отбрана, пристигнали в сръбския град Ниш, дезинфекцира новооткритата военна болница. В съответствие с решението на сръбските власти военното лечебно заведение ще приеме жители на град Ниш и близките населени места, които не са заразени с коронавирусна инфекция. Това ще облекчи други болници, преработени да се борят с коронавирус. Болницата е оборудвана с модерна медицинска апаратура, персоналът премина през специално противоепидемично обучение.

По-рано Русия изпрати вирусолози и други специалисти на Министерството на отбраната със специално оборудване в Италия и Сърбия. На сръбска територия руски медицински и медицински екипи работят в Белград, Чуприа, Вълев, Нови Сад, Ниш, Крагуевац и Кикинда. Специалисти от Руската федерация също дезинфекцират стотици хиляди квадратни метра в редица най-важни медицински центрове в страната.

Подготви: Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s