Испания ще се върне към нормалния си живот не по-рано от юни


При най-благоприятния сценарий Испания ще се върне към нормалния си живот не по-рано от 1 юни. Това се посочва в проучване, проведено от консултантската компания Boston Consulting Group, съобщава вестник El Mundo.

Експертите анализират опита на Китай в борбата с коронавируса и въз основа на данни от Центъра за изследвания на коронавирусите към университета Джон Хопкинс (САЩ) са подготвили прогнози за различни страни по света. Всички те са обединени от идеята, че епидемията във всяка страна ще приключи за 8-12 седмици след достигане на пика (обикновено това се случва три седмици след въвеждането на карантина и при условие, че се спазва). Според изследователите, в Испания тя е започнала в първите дни на април. Така в най-добрия случай ограничителните мерки в Испания ще бъдат отменени до 1 юни, а при неблагоприятно положение – до 3 юли.

Проучването отбелязва, че възможността за отмяна на карантина ще дойде 10-14 седмици след обявяването му. Такова голямо разпространение се обяснява с факта, че в Китай и Индия, например, са въведени ограничения за движение в същия ден, когато стана известно за десетия човек, починал от коронавирус, докато в Европа чакаха още 10 (Франция) или дори 15 дни (Италия).

Властите на Испания се оказаха по-бързи – извънредното положение бе въведено седмица след десетата смърт.

Подготви: Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s