Русия предаде 20 хиляди теста за коронавирус във Венецуела


Русия предаде 20 000 диагностични теста за COVID-19 във Венецуела в сряда, заяви Сергей Мелик-Багдасаров, руски посланик в Каракас.

„Товарът с 20 000 медицински диагностични изследвания за COVID-19 пристигна от Русия днес, 8 април, в Каракас“, каза високопоставеният руски дипломат.

Той припомни, че това е два пъти повече от последния път.

„Трансферът към венецуелската страна се състоя на летището в столицата в присъствието на представители на ръководството на Министерството на външните работи и Министерството на здравеопазването на Венецуела. Доставката беше извършена в рамките на сътрудничество между двете страни в областта на здравеопазването, което, разбира се, ще продължи както в борбата срещу коронавируса, така и в други области“, каза руският посланик.

Отговаряйки на въпрос относно ситуацията с разпространението на коронавирус във Венецуела, Мелик-Багдасаров заяви: „Санитарната обстановка във Венецуела, на фона на шокиращата динамика на разпространението на пандемията в отделните страни, особено тук, в Западното полукълбо, е под държавен контрол на Боливарската република. „

По-рано президентът на Венецуела Никола Мадуро обяви пристигането в страната на товари с хуманитарна помощ от Руската федерация за борба с коронавируса.

Подготви: Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s