COVID-19 във Виетнам: Смъртност – 0%, заразени – 245, карантина – няма


Виетнам е уникална страна, която успя да сложи край на разпространението на коронавирус.
Ето какво се случва там през погледа на един очевидец.

 1. Не е въведена обща карантина. Заводи, фабрики, корабостроителници, строителство, ферми, всичко работи. Работата на хотели, караоке барове, заведения, фитнес центрове, ресторанти и други неща е ограничена, но те по принцип работят основно за чужденци. В градовете, където няма инфекция, няма ограничения.
 2. Пациентите се лекуват за сметка на държавата, храната също е за сметка на държавата, включително за чужденците, тези, които са били в пряк контакт със заразените и които са в карантина, също се осигуряват с храна и настаняване
 3. На обществени места изискват да носят маски, но няма драконовски мерки за тези, които не носят, минимална глоба и това е всичко. За бягство на болен от карантина има глоба, но и тя не е много сериозна.
 4. Смъртността в момента е 0%. Никой не е умрял.
 5. Заразяването става главно чрез битов контакт в помещение с климатик. Всъщност всички имат такива. Заразяване има и сред близките на онези, които са донесли заразата от чужбина или са били заразени по време на престой в една и съща стая.
 6. В топъл и влажен въздух вирусът не се разпространява. Затова климатиците бяха инструктирани да се намалят, да отворят прозорците и вратите.
 7. Вирусът се лекува напълно, но не и с лекарства, които се използват в Европа и САЩ. Всъщност от 245 заразени 106 вече са излекувани и изпратени по домовете си.
 8. На всички бяха раздадени листовки, в които се описва как да се предотврати инфекция, добро измиване на ръцете и т.н.
 9. Местното население, изгубило любимите си барове и кафенета, пълзи по околните храсти и брегове, за да лови риба и пие бира с ракия. По принцип нищо ново.
 10. Общественият транспорт във Виетнам не е често срещан, което е намалило разпространението на инфекцията.
 11. Гражданите, идващи от чужбина, бяха поставени под карантина в хотели, където държавата плаща за настаняване и хранене. Следователно, нямаше масово укриване от това.
 12. По отношение на миграционните потоци Виетнам е отворена страна, много виетнамци работят в чужбина или правят бизнес, някои проучват, има много чужденци в съвместни предприятия, плюс това – туризмът е на ниво. Тоест, движението на хора хора е голямо.
 13. Ако някой в ​​апартамента се разболее от коронавирус, целият вход може да бъде поставен под карантина за времетраенето на тестовете и дезинфекцията. Снабдяването с храна тук също е от държавата.

В действителност вирусът се оказва по-малко опасен дори от обичайния сезонен грип, защото заразените са само 241, няма загинали, болестта дори не предизвиква информационен интерес. Отравянето с морски дарове отнема повече животи.

На улицата няма трупове, военни бронетранспортьори и други неща няма и не се очакват.

Що се отнася до Запада – трябва да погледнете как и какво лекуват там, какви ваксинации са давали на хората, как се грижи държавата и т.н.

Ето линк към официалната информация за положението със заразата във Виетнам: https://en.m.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Vietnam

Подготви: Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s