Туристите скоро няма да пътуват до Холандия


Епидемичната ситуация в Холандия се стабилизира за известно време, но сега местните власти говорят за влошаване. Туризмът в тази държава засега трябва да живее по определени правила. Премиерът на Холандия заяви във вторник, че правителството на страната е принудено да въведе задължително носене на маски на обществени места.

Засега ще важат и здравните сертификати, които в момента са актуални в страната. Броят на случаите на COVID-19 в Холандия нарасна бързо за няколко седмици.
Институтът за обществено здраве на страната съобщи във вторник, че броят на потвърдените инфекции се е увеличил с 39% спрямо седмица по-рано, а броят на хоспитализациите е нараснал с 31%. Възходящата тенденция започна малко след като правителството отмени повечето от оставащите ограничения. Сега властите призовават хората да останат социално дистанцирани, да работят от вкъщи поне половината от времето и да избягват да пътуват до оживени райони, както и през сутрешните и вечерните пикови часове. Дори докато учат в местните училища, децата ще носят маски.
Новите правила за маски и изискванията за пропуск за COVID, които ще бъдат изложени на повече обществени места, включително музеи и тематични паркове, ще влязат в сила от събота. Холандският здравен съвет във вторник препоръча на правителството да започне да засилва ваксинациите срещу COVID-19 за всички на възраст 60 и повече години и жителите на старчески домове. Има доказателства, които предполагат, че защитата срещу COVID-19 намалява сред възрастните хора. В други щати вече започнаха да говорят за необходимостта от бустер-инжекции. Във Франция това решение е взето по отношение на хора над 65 години.

Малко по-малко от 80 процента от възрастното население в Холандия е напълно ваксинирано. Властите вече препоръчаха да се ваксинират хора със силно отслабен имунитет.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s