Чесънът с мед е полезен за здравето


Чесънът с мед е полезен за здравето
Чесънът е една от най-хранителните храни наоколо. Много хора го харесват, но някои не. Независимо от това, има много начини и рецепти за неговото приготвяне, по-специално чесън, маринован в оцет, чесън във водка. Сервира се преди основни ястия като лека закуска за възбуждане на апетита.

Маринованият в оцет чесън обаче се отразява негативно на работата на стомаха и дори можете да се напиете от чесън във водка, ако смесите пропорциите.
Днес искаме да ви предложим още един начин за приготвяне на чесън, може да се каже без отрицателни последици за здравето. Това е чесън с мед. Това ястие има тонизиращо и лечебно действие. След това няколко думи за неговите предимства.

Тонизира далака и стомаха
Чесънът, напоен с мед, след няколко дни става по-мек, губи острия си вкус и мирис и в същото време придобива лечебни свойства. Става още по-полезен, подобрява функционирането на далака и стомаха. Дори и да ядете много от него, киселини и други неприятни прояви няма да се появят.

Подобрява състоянието на кожата
Медът съдържа фруктоза, глюкоза, минерали и други хранителни вещества. Смята се за отличен козметичен продукт, медът е много полезен за грижа за кожата, стига човекът да не е алергичен към мед.
Чесънът с мед е особено препоръчителен за нежния пол. Той не само има благоприятен ефект върху кожата, но играе важна роля и за забавяне на процеса на стареене. Сулфидите в чесъна помагат за премахването на свободните радикали. Според учените стареенето на тялото се дължи на натрупването на увреждания в клетките, причинени от свободните радикали с течение на времето.

Предотвратява настинки
Чесънът е отлично профилактично средство срещу настинки, укрепва имунната система, а чесънът помага и при настинка и кашлица.

Предпазва сърдечно-съдовата и мозъчно-съдовата система
Редовната консумация на чесън с мед може ефективно да ограничи натрупването на мастни натрупвания в съдовете на сърцето и мозъка и да понижи нивата на холестерола. В същото време подпомага кръвообращението в цялото тяло, спомага за разширяването на кръвоносните съдове на сърцето и мозъка и предотвратява появата на церебрална тромбоза и атеросклероза.

Как да готвим правилно чесън с мед
Най-добре е чесънът с лилава кора. Медът трябва да е течен и естествен, да съдържа максимално количество хранителни вещества.
Обелете чесъна. Моля, имайте предвид, че скилидките не е необходимо да се мият с вода, достатъчно е да ги избършете със суха или леко влажна кухненска салфетка. Поставете чисти скилидки чесън в съд, покрийте с мед, покривайки напълно чесъна, и затворете съда плътно с капак.
Чесънът трябва да престои в продължение на около 3 месеца. Опитайте, надяваме се да ви хареса. Трябва да се каже, че най-вкусният чесън се получава след осем месеца, острият вкус на чесъна напълно изчезва.
Чесънът с мед има мощен бактерициден ефект. На теория чесънът, съхраняван в запечатан контейнер, няма да се влоши с времето. Ако вече сте отворили бурканче с такъв чесън, той все още може да се съхранява до две години, но уверяваме ви, ще го изядете много по-бързо.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s