Експерти казаха дали евтините полети ще останат и след пандемията


Британски експерти разказаха дали ще бъде възможно да се лети евтино до курортите след пандемията.

„Пандемията вероятно ще промени причините, поради които хората пътуват, ще намали честотата и ще увеличи цената на пътуването“, каза Питър Кнап, креативен директор на една от водещите консултантски организации. Той прогнозира намаляване на броя на бизнес пътуванията, тъй като по време на карантината стана ясно, че срещите в Zoom са достъпната им алтернатива и много видове бизнес могат да се извършват и контролират през Интернет.

Перспективите за развитие на туристически пътувания са по-малко очевидни. От една страна, хората искат да посетят различни страни и тяхното желание да похарчат пари за това подкрепя авиокомпаниите и туристическия бизнес.

От друга страна, онлайн пътуванията за много хора, които ще останат без работа поради карантина, ще бъдат алтернатива на почивката в други страни. Ще бъде трудно за авиокомпаниите да поддържат ниски цени на билетите, като се имат предвид новите изисквания за запълняемост и безопасност на полетите.

Високото натоварване на самолета и минималното време, което прекарва на земята, е основният фактор, който позволи развитието на нискотарифни въздушни пътувания. След появата на COVID-19 това се промени. „Ако клиентите искат да поддържат социално дистанциране на борда и да летят в дезинфекциран самолет, съществуването на нискотарифни авиокомпании ще бъде много трудно.“- каза експертът.

Представителят на най-голямата европейска нискотарифна авиокомпания междувременно заяви, че ще са необходими поне две години след пандемията, за да се възстанови търсенето и цените до нивата от миналата година, до лятото на 2022 година.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s