България откри изложението „Отдих“ в Москва като страна-партньор


България участва ежегодно в панаира през последните 26 години, като тази година за първи път сме страна партньор.

Това от своя страна свидетелства както за важността на изложението, така и за важността на Русия като туристически пазар и партньор за страната ни.

Това заяви вицепремиерът по икономическата и демографската политика и министър на туризма, г-жа Марияна Николова при откриването на Международното туристическо изложение Отдих 2020 в Москва.

Г-жа Николова подчерта в приветственото си слово, че всяка година стотици хиляди руски граждани избират България за своята почивка, разпознавайки традицията, качеството и разнообразието на българския туристически продукт.

Гостите ни от Русия предпочитат нашите златни черноморски плажове, спа и уелнес центрове, гурме, културни и исторически маршрути.

Страната ни има много възможности за масов и специализиран висококачествен туризъм, което прави България атрактивна и конкурентна дестинация на четири сезона, заяви вицепремиерът Николова.

Тя обърна внимание и на факта, че пандемията от COVID-19 е оказала изключително негативно влияние върху туризма, който близо 3 месеца не функционира, поради затворени граници и наложените противоепидемични мерки, с които се ограничаваха всякакъв вид пътувания.

Въпреки всички трудности, с прилагането на навременни противоепидемични мерки за ограничаването на заразата и на икономически мерки в помощ на туристическия сектор, България е готова да приеме гости от Русия, като една сигурна дестинация в контекста на продължаващата коронавирус криза, заяви г-жа Николова.

Министерството на туризма усилено работи за възстановяване на туристическите посещения с Русия, което е цел и за двете страни.

Международното туристическо изложение Отдих 2020 предоставя чудесна платформа, чрез която да се запознаете с туристическия потенциал на страната ни и бих искала да Ви поканя на нашия щанд да преоткриете България, обърна се към всички гости министърът на туризма на България и изрази убедеността си за интересни и продуктивни срещи с участниците в изложението в търсене на нови възможности за подобряване на сътрудничеството и партньорството в областта на туризма.

Вицепремиерът и министър на туризма г-жа Марияна Николова откри изложението заедно с г-жа Зарина Догузова, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s