Френският президент направи ново предложение за отваряне на границите


Френският президент се обърна към представителите на съседните държави. Макрон вярва, че е дошъл моментът да обмислим съвместно отварянето на границите. Ако този въпрос бъде договорен между държавите от ЕС, процесът ще бъде по-лесен и опростен.

Той вярва, че трябва да си вземем сериозен урок от грешките, допуснати през март. По това време се практикуваше едностранното затваряне на границите. Поради това на граничните пунктове се оформиха огромни опашки от леки и товарни автомобили.

Никой не разбира напълно кой закон трябва да се спазва и как правилно да се организира работата. Президентът вярва, че трябва да има едни и същи критерии, които да регулират партньорството при пандемия. Според Макрон няма смисъл да се затварят напълно всички граници сега. Това е много опасно в настоящата ситуация. Отделен механизъм трябва да регулира работата в зоната за свободно движение на Европейския съюз. Много хора, поради заетостта си, трябва постоянно да преминават границата и да се сблъскват с проблеми.

Тъй като все още не е възможно да се победи пандемията, трябва да се научим как безопасно и правилно да живеем с нея. Това е необходимо, за да се възстанови икономиката.

Образователният сектор ще започне да работи нормално, а епидемията започна да обхваща нови територии.
Следователно трябва да действаме сега, така че по-късно да имаме по-малко проблеми.

Експертите изразиха своята позиция по отношение на пандемията и затворените граници на пресконференция в двореца Матиньон. Цялата територия на Франция страда от коронавирус. Преди месец показателите за броя на заразените бяха 4 пъти по-малко.

В Белгия, Великобритания и Германия бяха въведени ограничения за хората.

Миналия четвъртък Франция регистрира ежедневно увеличение от 6000 души, а през юни средната дневна печалба беше определена на само няколкостотин.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s