Кипърските хотели ще започнат масово да затварят в средата на септември


Кипърските хотели чакат още по-трудни дни. Това изявление направиха хотелиерите на Агия Напа и Протарас.

Факт е, че онзи ден Австрия и Швейцария отново влязоха в група Б. За туристите, пристигащи от тези страни, ще бъде необходим отрицателен доказателен тест за влизане в Кипър.

Обикновено пиковите дати за кипърския туризъм са в септември-октомври. Трябва да се отбележи, че през този период период островът е посещаван от гости с по-високи доходи, отколкото през лятото. Но явно пандемията е оказала своето влияние върху туристическата индустрия.

През септември ситуацията ще стане още по-трудна. В крайна сметка много европейски страни отново започнаха да затварят границите си.

През юли-август Кипър успя да привлече туристи от Австрия и Швейцария, прехвърлени ден преди това в група Б. Но Нова Зеландия и Южна Корея, напротив, влязоха в група А. И двете страни са по-нисък туристическия поток отколкото Австрия и Швейцария.

Кипърската хотелска асоциация вече прогнозира закриването на хотели още в средата на септември.

Що се отнася до резервите за следващата година, те ще са в зависимост от наличието на ваксина за коронавируса. Какво ще се случи, ако ваксината не бъде създадена, хотелиерите се опитват да не мислят.

За отбелязване е, че за първи път Руската федерация беше включена в списъка на страните, гражданите на които е разрешено да влизат в Кипър.

 

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s