Кападокия премахна важна за туристите забрана


Районът на Кападокия се радва на внимание сред туристите. Най-популярното забавление в Кападокия са полетите с балони. Понякога се случват инциденти, но това не притеснява никого. Между другото, според местните вестници, тези аварии често се случват поради факта, че твърде много балони летят в небето. Ограниченията постепенно се премахват и туристите започват активно да пътуват до Турция. В това отношение също станаха възможни и разходките с балони.

На 22 август 27 компании успяха да се върнат към полетите. Те следват строгите мерки за сигурност.

Пътуващите обаче вече са свикнали с това, така че не се прогнозират специални проблеми.

Решението за възобновяване на полетите в Кападокия беше взето след среща на представители на Министерството на здравеопазването и Главната дирекция на гражданската авиация. На тази среща присъстваха и регионалните власти.

Според вестник Turizm Aktuel първоначално е било планирано да се преустановят полетите с балон до 1 октомври тази година. След това ситуацията се промени и Турция започна да приема чуждестранни туристи. През юни епидемиологичната ситуация беше по-трудна, но вече пандемията е поставена под контрол.

Всяка от 27-те компании получи правото да пусне само един балон. Преди туристите да стигнат до полета, трябва да им се измери температурата. Личните предпазни средства също са задължителни по време на полета.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s