Великобритания обяви Хърватия за опасна дестинация


Британската администрация обяви, че е необходимо да се въведе 14-дневна карантина за туристите, които се връщат от Хърватия. Тази информация се публикува от вестник The Guardian.

Напоследък все повече държави обявяват, че определени райони са подозрителни и затова е необходимо да се предприемат защитни мерки. Това решение е взето въпреки факта, че пътуванията до Хърватия са популярни сред британците.

Тъй като ситуацията с коронавируса е доста сложна във Великобритания, такова решение е съвсем логично. Лондон вече не вярва, че Хърватия е сигурна страна.

Естествено, хърватските служители не харесаха решението на британските власти. Но в тази ситуация не може да се направи нищо.

Хърватският министър на туризма смята, че Великобритания постъпва нечестно. Сред европейските държави Хърватска заема предно място в списъците за сигурност.

Наистина има достатъчно горещи точки, но туристическите места не са засегнати от това. Разпространението на инфекцията не е регистрирано там. Тази информация се споделя и от портала Sky News.

Хърватия призовава британското правителство да преразгледа решението си и да въведе задължителни тестове за пристигащите пътници. В момента 800 хиляди пътници почиват в страната. 16 000 гости са дошли от Великобритания. Германия е изпратила 170 хиляди туристи. Между 1 и 20 август близо 62 000 британци са пристигнали в Хърватия.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s