Пик в Сочи – приеха 1,5 милиона туристи


Сочи прие милион и половина туристи. След премахването на коронавирусните ограничения, можем спокойно да кажем, че туристическият сезон е достигнал своя връх тук. Според кмета на световноизвестния курорт, в момента заетостта на хотелите в Сочи е 100%.

Представители на местната туристическа индустрия разговаряха за това как се справят с притока на туристи и кога хотелите ще имат свободни стаи.

„Не забелязахме особени проблеми. Заетостта на хотелите днес е почти същата като преди година. Има много туристи. Някои плажове са задръстени. Има дори случаи на презаписване. Но настоящата ситуация е напълно нормална ”.

Туристите обикновено тръгват от 25 август. Според прогнозите, трябва да се очаква спад в туристическия поток в края на август. До края на месеца коефициентът на заетост на помещенията ще спадне до 65–70%.

Андрей Шишкин, основател на проекта „Шишкинпир“, заявява, че няма специални проблеми с приемането на гости в Сочи. Той обаче отбелязва, че има някои неудобства.

„Сочи е в състояние да се справи с тази ситуация. На плажовете в Сочи има претоварване.

Ресторантите трябва да бъдат резервирани няколко дни предварително. На въжените линии на Красная поляна има опашки. Първоначално ресторантите и местата за настаняване в Сочи се плашеха от такъв голям туристически поток. Към днешна дата успяхме да отстраним грешките във всички процеси ”.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s