Забраниха на стоящи клиенти да посещават барове и клубове в Гърция


Гръцкото правителство удължи забраната за стоящи посетители в барове, клубове, концертни зали, бар-ресторанти и кафе-барове до 31 август.

Решението бе обявено в петък от Генералния секретариат на гражданската защита след препоръка на здравната комисия за ограничаване на по-нататъшното разпространение на коронавируса в Гърция.

Първоначално в сила до 9 август, мярката все пак позволява на изброените заведения да добавят още маси и места за сядане.

В решението се посочва също, че всички религиозни шествия и празненства от всякакъв вид в Гърция са спрени до по-нататъшно уведомление.

Освен това, според решението, всички пътници, влизащи в Гърция от Малта от 12 август, ще трябва да представят отрицателен PCR-тест за Covid-19, даден до 72 часа преди пристигането.

След 153 нови случая на Covid-19 в четвъртък, гръцките здравни власти регистрираха 151 нови случая в петък, с което общият брой достигна 5 270. Общият брой на смъртните случаи в страната е 210 човека.

Говорейки по-рано пред медиите, говорителят на правителството Стелиос Пецас каза, че правителството е силно обезпокоена и от „самодоволството на населението по отношение на предпазните мерки, предприети срещу коронавируса. “

Пецас подчерта, че поради тези причини правителството предприема сериозни действия по сухопътните граници и ще продължи да предприема строги мерки срещу струпванията на хора.

 

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s