Американските круизни линии въвеждат отново забранa за навигация


На американския круизен пазар отново се въвежда доброволна забрана за стартиране на корабоплаването през есента на тази година. Най-вероятно круизите ще започнат през януари следващата година.

Информация, че круизните компании няма да напуснат скоро пристанищата в САЩ, се появи през пролетта на тази година. Наред с въвеждането на карантина се появиха множество забрани. През пролетта бе съобщено, че през лятото ще може да се започне работа и туристите могат да разчитат на почивка. Но ситуацията се промени.

На 5 август тази година представители на CLIA обявиха, че навигацията от американските пристанища няма да се възобнови до 31 октомври. Всъщност това е третата доброволна забрана за круиз тази година. Най-големите световни оператори няма да започнат работа. По-конкретно, говорим за Carnival Corporation, Holland America and Princess, Norwegian Cruise Line Holdings. Не се очаква да започне работа и Royal Caribbean Group.

Решението за спиране на по-нататъшната работа беше много трудно. Проблемите възникват, защото компаниите бяха регистрирани в офшорни зони, за да избегнат данъци. Поради това те не могат да получат държавна подкрепа.

В настоящата ситуация трябваше да се намерят източници на доходи от други места. Обединените арабски емирства се превърнаха в един от основните кредитори за много компании.

Редица компании просто са изчерпали средствата, които могат да бъдат използвани за старта на круизния сезон. Дори ранното решение за започване на навигация няма да може да доведе до навлизане на всички планирани рейсове.

Понякога за круизната компания е по-лесно да се отърве от някой стар кораб, отколкото да го приготви отново за пътуване.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s