Финландското правителство удължава граничните ограничения


Тъй като чуждестранните дестинации започнаха постепенно да се отварят, туристите се интересуват от списък на държавите, които могат да станат достъпни в близко бъдеще. Въз основа на тази информация е много по-лесно да планирате своето мечтано пътуване.

Хората, които щяха да посетят Финландия, трябва да обърнат внимание на факта, че до 8 септември тази държава ще остане затворена. За пореден път бяха разширени ограниченията за влизане на чужди граждани.

Финландските служители оправдават подобни действия с увеличаване на броя на новите случаи на коронавирус във всички страни по света.

По-рано беше заявено, че карантината и всичките й негативни аспекти ще пречат на преминаването на границата до 25 август. Но плановете са се променили към по-лошо. В Андора, Белгия и Холандия епидемиологичната ситуация се влошава. Затова Финландия реши да върне ограниченията за пътуване на тези страни.

От 10 август жителите на Финландия няма да пътуват до изброените страни. Финландската страна е твърдо убедена, че ограниченията могат да бъдат премахнати, само ако броят на случаите на инфекция в определена държава намалее и възлиза на 8 пациенти на 100 000 души. И такава статистика трябва да се води в продължение на 2 седмици.

Финландия състави списък на високорисковите страни. Този списък се преглежда на всеки 14 дни.

Според местните вестници увеличение на броя на заразените хора се отчита и в самата Финландия.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s