Венеция се ограничава за дебели туристи


Във Венеция има нови ограничения за туристите – този път за тези, които са с наднормено тегло, пише „Гардиън“.

Асоциацията на гондолиерите е взела решение туровете с лодки да се правят с не повече от 4 души. Според Андреа Балби – президента на организацията, причината за мярката е наднорменото тегло на пътуващите.

„Вярно е, че туристите сега са доста по-дебели, отколкото преди 10-15 години. За разлика от асансьорите, където има предупреждение „не повече от шест души“, ние нямаме кантари да ги претегляне, така че стигнахме до извода, че трябва да намалим броя на пътниците“, разяснява той.

Раул Роверато – гондолиер, допълни колегата си:„Жителите на някои страни са като бомби, преливат в лодките. Прекалено опасно е да превозваме повече от тон месо на гондолата“, цветисто се изрази той.

Тази мярка е въведена заедно с друга, позволяваща на наследниците на гондолиерите да наследяват лиценза на бащите си, без да се налага да полагат теоретичен изпит, който включва дълго изучаване на история и чужди езици.

За информация, в началото на годината испанския град Маяс в популярния курорт Коста дел Сол забрани на туристите с тегло над 80 кг. да яздат магарета.
Властите заявиха, че възнамеряват да засилят ветеринарния контрол и проверките за състоянието на конюшните.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s