Отварят за туристи централната трибуна на Римския стадион в Пловдив


Община Пловдив води преговори със собствениците на голям магазин на Главната улица, за да осигури достъп на граждани и гости на града до още една архитектурна забележителност.

Това е за централната трибуна на Римския стадион, която се намира под магазина и е запазена при неговата реконструкция преди години.

Кметът Здравко Димитров, заместник-кметът по култура Пламен Панов и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов се срещнаха с представители на собствениците от „СС Пропърти“ ООД, за да обсъдят как археологията да бъде изложена и достъпна за туристите.

Обмисля се обектът да бъде включен в пакета за туристически обиколки, който Община Пловдив предлага, а грижата за него да се поеме от ОИ „Старинен Пловдив“.

„На трибуните се четат имената на знатните фамилии на древен Филипопол, които са имали свои запазени места. Разкритите акведукти, помещенията за животните, които са били пускани на арената, както и още съхранени артефакти, несъмнено ще са привлекателни за любителите на историята и мястото ще се превърне в една от атракциите в града“, споделя Пламен Панов.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s