TUI Airlines възобновява полетите до 24 държави


TUI Airlines обяви възобновяването на полетите до 24 държави по света. По-специално, това ще засегне плажните страни. Британското подразделение на TUI Group планира да възобнови полетите до основните туристически дестинации – Гърция, Турция, Мароко, Тунис и други.

От 1 август от 12 британски летища полетите ще започнат в малко над две дузини дестинации. Така жителите на Обединеното кралство, значително засегнати от коронавируса, могат да посетят най-добрите курорти в Средиземноморието в близко бъдеще.

В допълнение към обичайната застраховка, клиентите на TUI Group ще получат коронавирусна застраховка. Това застрахователно покритие ще засегне всеки турист, който избере почивка с TUI от 11 юли до 31 декември 2020 г. Застраховката важи за всички резервации.

Застрахователните опции включват:
– тест за коронавирус в чужбина при съмнение;
– чуждестранна медицинска помощ, ако клиентът се зарази с коронавирус по време на празниците;
– всички направени разходи;
– денонощна гореща линия.

Говорител на TUI каза: „Повечето от нашите клиенти с нетърпение очакват да пътуват през този сезон. Щастливи сме, че нашите първи клиенти ще могат да сбъднат мечтата си още през този уикенд. Справихме се чудесно. Ние предлагаме на нашите клиенти безопасен престой и допълнително спокойствие с новата застраховка. “

Трябва да се отбележи, че COVID-сигурността в Обединеното кралство не е достатъчно голяма. В тази страна има 45 хиляди починали на 300 хиляди заразени. Въпреки това страната бърза да се отвори към туристите. Повечето курортни държави са отворили границите си за британски туристи. Макар някои курорти да се опасяват от поредното огнище на коронавирус. Например, Гърция даде изявление, че ако броят на британските туристи, заразени с коронавирус, надхвърли 40 души, тогава гръцките курорти отново ще затворят за Обединеното кралство.

В най-близко време най-популярните курорти в Гърция като Крит и Родос очакват повече от двеста директни полета от Обединеното кралство. Над 18 хиляди туристи от тази страна ще бъдат тествани. При малък брой положителни тестове пазарът на туризма във Великобритания ще остане отворен.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s