Колко руснаци могат да заминат за Турция тази година?


Русия все още е сдържана за възобновяването на полетите до Турция. Но южната ни съседка вече е изчислила колко руснаци могат да приемат преди края на тази година. Турските експерти често изразяват мнението си за старта на полетите и за обмена на туристи. Турският министър на туризма и транспорта заяви, че възобновяването на полетите вече е обсъдено. Няма пречки за възстановяването на работата.

Най-вероятно, въпросът за сътрудничеството между двете страни е повдигнат поради значението на Русия в туристическия живот на турската република.

Според хотелиерите, цитирани от Sabah, руският пазар има всички шансове да се отвори през август. В този случай сезонът 2020 г. ще продължи и през ноември.

Ако ситуацията се развие успешно, Турция ще достигне показателите за август-декември за миналата година.

През август 2019-та година 1,078 милиона руски граждани посетиха Турция, през септември – 1,071 милиона, през октомври – 791,7 хиляди, през ноември – 192,7 хиляди, през декември – 130,5 хиляди.

Като се има предвид, че прогнозите за старта на полетите все още са неясни, туристическият поток на ниво от 3 милиона пътуващи е много съмнителен.

Region-32

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s